Ce au făcut partidele de când a început criza medicală (II): Pro România Neamț

de | 01/05/2020 | Politică, Județean

Am întrebat șefii filialelor județene ale principalelor partide ce au făcut sau ce vor să facă pentru cetățeni, în contextul crizei provocate de coronavirus. Știm deja că societatea civilă a reacționat prompt în tot județul și a donat materiale de protecție sau echipamente medicale. 

Dar ce au făcut partidele, care vor fi pe liste pentru cele două tipuri de alegeri – locale și parlamentare – care ne așteaptă peste câteva luni?

Am adresat aceeași solicitare către filialele din Neamț ale PNL, PSD, PMP, ALDE, USR, PLUS și ProRomânia: o listă cu acțiunile realizate începând cu 26 februarie sau care sunt în plan a fi realizate în județ pentru gestionarea situației actuale. 

PSD, ALDE și PMP nu au răspuns solicitării inRoman.ro. Din acțiunile publice realizate până acum reiese, însă, că PSD Roman a donat materiale de protecție pentru Spitalul Roman, Spitalul de Psihiatrie și Stația de Ambulanță Roman. PNL și USR au trimis un raport pe mai multe pagini, în timp ce PLUS și Pro România au trimis materiale mai sintetizate.

Azi, despre acțiunile Pro România Neamț:

Pro România este preocupat în acest moment cu găsirea celor mai viabile soluții pentru depășirea situației grele în care se află românii. În această perioadă am suspendat toate acțiunile politice stradale sau sedii, iar activitatea a continuat doar în mediul virtual. Reprezentații noștri din Parlament au făcut propuneri legislative menite să ajute romanii sa depășească perioada de încetinire a activității economice. La nivel local ne-am implicat alături de societatea civilă în sprijinirea cadrelor medicale aflate în prima linie a luptei cu virusul. Totodată, am realizat un ghid de bune practici în administrație pe care l-am pus la dispoziția liderilor locali. România are nevoie în aceste momente de soluții locale prin care sa stimulăm un mediu microantreprenorial și pe scheletul căruia pe viitor sa construim bazele unei economii locale puternice.

Cătălin Chiței, coordonator Pro România Neamț

Ghidul de bune practici a fost realizat de Cătălin Chiței, la sugestia colegilor de partid. Astfel, expertiza acestuia în administrație (a fost administrator public în două comune și la Consiliul Județean), se regăsește în acest document.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.