Căror elevi le va da Primăria Roman tablete cu abonament la internet

de | 01/05/2020 | Educație, Local

O parte a elevilor din școlile romașcane ar putea primi tablete gratuite cu abonament la internet inclus – ca soluție la învățământul ce se desfășoară online începând cu luna martie. Dacă proiectul va trece de votul Consiliului Local, beneficiarii trebuie să îndeplinească niște condiții și s-a avut în vedere, în primul rând, mediul familial defavorizat pentru că venitul pe membru de familie nu trebuie să depășească suma de 250 de lei (venit brut) și elevul nu trebuie să fi fost beneficiar al proiectului ,,Euro 200”(prin acest proiect elevii  din familii cu venituri reduse puteau achiziționa un PC, finanțarea fiind de 200 de euro). 

Deși Inspectoratul Județean Neamț a cerut tuturor școlilor din județ o situație clară a elevilor care dispun sau nu de laptopuri, tablete, PC-uri sau telefoane conectate la internet, Primăria Roman se pare că nu va ține cont de aceste situații transmise de școli.

Beneficiarii vor fi elevii din clasele pregătitoare până în clasa a XI-a ( nu clasa 0 – așa cum este specificat în acest proiect) și tabletele nu se pot acorda decât la doi elevi din aceeași familie. Proiectul mai prevede și faptul că este interzisă înstrăinarea tabletei înainte de expirarea perioadei de 3 ani de la achiziționarea acesteia. Nu se specifică însă și cum vor fi ,,motivați” beneficiarii să nu facă acest lucru. 

Dacă proiectul va fi aprobat, dosarele se vor depune la Direcția de Asistență Socială din Roman între 5 și 15 mai și vor cuprinde copii ale actelor de identitate ale părinților și ale elevilor, copii după certificat de căsătorie/deces, sau a hotărârii de divorț, după caz și, bineînțeles, adeverință de venit sau documente justificative în acest sens. Se vor lua în considerare și bunurile mobile și imobile pe care familia le deține și ar putea să le valorifice. Elevii beneficiari vor fi verificați la școlile unde frecventează cursurile cu privire la situația lor școlară care ar putea fi și un criteriu de departajare între doi elevi eligibili. Tabletele se vor putea ridica de către reprezentanții legali ai elevilor de la casieria Direcției de Asistență Socială din municipiu, pe baza actului de identitate  în perioada 25-29 mai 2020.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.