Bătrân de 80 de ani, cu accident cerebral, adus la Spitalul Roman după cinci ore prin alte spitale

de | 03/05/2020 | Sănătate, Județean

Precauțiile cadrelor medicale cu privire la cei pe care îi tratează, dar și teama generală că oricine ar putea fi infectat cu noul coronavirus creează probleme pacienților care suferă din alte motive. 

Este și cazul unui bătrân de 80 de ani din satul Bistra, comuna Bicazu Ardelean. Jurnaliștii de la libertatea.ro au refăcut traseul pacientului octogenar, de la momentul la care a fost chemată ambulanța și până când acesta a ajuns la Spitalul Roman. 

Bărbatului i s-a făcut rău, joi, 30 aprilie, iar cadrele medicale care au ajuns la el acasă (ora 16.30) au spus că este accident vascular sau cădere de calciu. L-au transportat la Spitalul Bicaz, acolo unde primul medic a confirmat diagnosticul abulanței, dar al doilea l-a încadrat ca suspect de covid-19 (ora 17.00). Astfel, bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean Neamț (ora 20.00), unde unul dintre medici decide că bătrânul nu e suspect de coronavirus și decide transportul acestuia la Spitalul Roman (ora 21.45). 

Pacientul se află acum internat la Spitalul Roman, iar starea sa este stabilă. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.