Ziua și accidentul rutier, în Neamț

de | 05/05/2020 | Social, Județean

Cifrele primului trimestru al anului în curs arată o medie de mai mult de un eveniment rutier pe drumurile din Neamț. Inpsectoratul de Poliție Județean Neamț arată că, în primele 3 luni, pe raza județului Neamț s-au produs 113 accidente de circulație, adică o medie de 37 de accidente în fiecare lună.

Una dintre cauzele principale generatoare de accidente rutiere grave rămâne viteza, astfel că oamenii legii au desfășurat o acțiune la nivel de județ.

În doar cinci ore, polițiștii au aplicat 100 de sancțiuni, au reținut 21 de permise de conducere – dintre care 17 pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h, 2 pentru alcool, unul pentru depășire neregulamentară – și au retras un certificat de înmatriculare.

De asemenea, pe perioada desfășurării acțiunii, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de infracțiune de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.