Romașcan vindecat de COVID-19: „Luați virusul în serios! Am fost acolo și știu cum e”

de | 11/05/2020 | Sănătate, Județean

Un romașcan care a fost depistat pozitiv la noul coronavirus în luna aprilie a revenit acasă, după o perioadă de spitalizare de aproape două săptămâni la Spitalul Județean de Urgență Neamț. Iulian Rugină a ținut să vorbească public despre experiența sa pentru a mulțumi personalului medical, dar și pentru a trage un semnal de alarmă.

Mulțumesc mult întregului colectiv de la Secția Boli infecțioase de la Spitalul Județean de Urgență, care m-a susținut, tratat și nu m-a lăsat să mor. Să le dea Dumnezeu sănătate Mulțumesc mult tuturor celor care s-au rugat pentru mine. Mulțumesc mult tuturor celor care nu m-au uitat și m-au susținut moral, telefonic. Îmi cer scuze dacă am răspuns monosilabic, dar nu puteam să scriu mai mult… Vă pup și vă iubesc! Un sfat pentru cei care nu cred în covid: fraților, luați acest virus în serios. Nu e de glumă! Am fost acolo și știu cum e!

Iulian Rugină

Iulian Rugină a fost depistat pozitiv la COVID-19 după ce, pe 24 aprilie, a vrut să facă o examinare computer tomograf. Având în vedere simptomele pe care le prezenta, reprezentanții firmei i-au spus că trebuie să facă testul pentru coronavirus. A doua zi, rezultatul testului a venit pozitiv, iar Iulian Rugină a chemat ambulanța și a fost dus la Spitalul Județean de Urgență Neamț, secția Boli infecțioase.

Câteva zile mi-a fost foarte rău… simțeam pur și simplu că se scurge viața din mine. M-a extenuat chiar și faptul să merg la toaletă. De pe 30 aprilie am început să mă simt mai bine și să încep să îmi revin. Azi am revenit acasă, după 12 zile de spitalizare, vindecat și cu 11 kg mai puțin. Slăbit, încât m-am poticnit de două ori până la etajul 4…. 

Iulian Rugină

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.