Pacientă cu COVID-19, decedată vineri la ATI Roman, lipsește din listele Ministerului Sănătății

de | 11/05/2020 | Sănătate, Local

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Spitalului Roman a precizat că pacienta a fost testată pentru COVID-19 abia după ce la examinarea computer tomograf s-au descoprit la plămâni imagini ce indicau existența virusului.

Pacienta a fost adusă pe data de 8 mai la CPU Roman cu observație infarct enteromezenteric. Aceasta a fost consultată de medicul chirurg care a recomandat computer tomograf (CT) abdomino-pelvin și internare. Pe CT s-au observat, la baza plămânilor, imagini specifice de COVID. În acel moment, s-a decis ca pacienta să fie testată pentru COVID-19 în CPU și izolată în sectorul suspecți. Imediat ce a ajuns la CPU și a fost testată, a întrat în stop cardio respirator, a fost intubată și s-au efectuat manevrele de masaj cardio respirator. Pacienta și-a revenit și a fost internată în ATI-suspecți, prin Secția Medicală. La 30 de minute, pacienta a decedat. Rezultatul la COVID Pozitiv a sosit în data de 9  mai, ora 23.00. Raportarea la DSP Neamț a fost transmisă în data de 10 mai.

Andreea Trifan, purtător de cuvânt Spitalul Roman

ȘTIREA INIȚIALĂ: O pacientă care a decedat vineri, 8 mai, la Spitalul Municipal de Urgență Roman (SMUR), pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), nu figurează nici acum pe listele persoanelor cu coronavirus decedate, liste care sunt făcute publice de către Ministerul Sănătății, prin intermediul Grupului de Comunicare Strategică. 

Conform directorului Radu Firăstrău, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț a aflat că această pacientă avea coronavirus sâmbătă seară, atunci când a fost primit rezultatul pozitiv al testului, dar reprezentanții Spitalului Municipal de Urgență Roman au raportat situația la DSP Neamț abia în cursul zilei de duminică. Acum, așa cum prevăd procedurile, urmează o anchetă epidemiologică la Secția ATI a Spitalului Roman. Pacienta a ajuns pe secția ATI cu mai multe probleme medicale, printre care și obezitate.

Reprezentanții Spitalului Roman au fost contactați pentru a oferi un punct de vedere și acesta va fi publicat în momentul în care ne va fi transmis. 

Până acum, patru secții din Spitalul Roman au înregistrat pacienți sau personal medical pozitiv la COVID-19: Medicală, Dermatologie, Psihiatrie și ATI. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.