Două secții din Spitalul Roman, afectate de COVID-19

de | 05/05/2020 | Sănătate, Local

Spitalul Municipal de Urgență Roman numără deja patru cadre medicale care au fost infectate cu noul coronavirus. După ce primul cadru medical – o asistentă de la Secția medicală – a fost depistată pozitiv la COVI-19, în unitatea spitalicească au început testările pe toți pacienții și personalul medical.

Astfel, marți, 5 mai, bilanțul era de patru cadre medicale infectate – un doctor și două asistente din cadrul secției medicale și încă o asistentă medicală de pe secția de dermatologie. În plus, au fost depistați pozitiv și patru pacienți din cadrul secției medicale, astfel că în această secție nu se mai face nici o internare, toți pacienții testați fiind transferați la spitale covid (cei patru), la secția de cardiologie sau la secția de recuperare medicală, deschisă special din cauza acestei situații.

Pe secție au mai rămas patru pacienții despre care nu știm încă dacă sunt pozitivi sau negativi. Imediat ce și aceștia vor primi rezultatele testelor, vor fi transferați în funcție de situație. Apoi, secția medicală se va dezinfecta complet.

Andreea Trifan, purtător de cuvânt Spitalul Roman

Din punctul de vedere al autorităților județene, situația este sub control.

Nu sunt probleme deosebite la Spitalul Roman, cazuri de îmbolnăviri s-au înregistrat în mai multe unități medicale din țară. Spitalul Roman rămâne pentru adresabilitate generală, situația este sub control și facem eforturi pentru ca să o menținem astfel.

George Lazăr, prefectul județului Neamț

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.