Primăria Roman vrea să interzică reclamele la videochat

de | 21/05/2020 | Administrație, Local

Primăria Roman vrea să interzică orice formă de reclamă pentru serviciile de videochat. Într-un proiect care se află în dezbatere publică pentru 10 zile, se menționează că „în ultima perioadă, pe raza municipiului Roman au început să se desfășoare campanii publicitare de către diverse societăți de videochat, prin care se promit câștiguri financiare importante unei categorii sociale vulnerabile, așa cum sunt tinerii. Aceste aceste informații sunt accesibile și minorilor, iar aceștia pot fi ușor influențați, prin mesajele și imaginile prezentate, să acceseze site-urile, fiind expuși astfel unor reale pericole„.

În același document se mai arată că aceste activități încalcă normele de moralitate, pot pune în pericol sănătatea și integritatea fizică și psihică a copiilor și tinerilor și că Primăria Roman nu a avizat astfel de campanii publicitare, considerând că astfel de reclame încurajează un comportament la limita moralei publice și sunt inadecvate a se desfășura pe raza municipiului.

Dacă proiectul va fi aprobat în forma în care a fost propus, va fi interzisă orice formă de promovare, pe mijloacele fixe sau mobile, audio/video sau pe orice structură, a oricărei forme de publicitate, care promovează activități de tip videochat, în sensul de ”camchat”, adică expunerea pentru o anumită perioadă a unui model în fața unei camere web, gratis sau contra plată. Interdicția ar urma să fie valabilă pentru orice fel de promovare, atât pe domeniul public sau privat al Municipiului Roman, cât și pe domeniile private expuse vizualizării publice (pe clădiri, vehicule sau orice alte suprafețe care au expunere vizuală publică, etc.).

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.