La fostul Liceu nr. 1 va fi construit Centrul Olimpic de Aruncări

de | 21/05/2020 | Local, Administrație, Sport

Federația Română de Atletism (FRA) și administrația locală din Roman au ajuns la un acord cu privire la construirea Centrului Olimpic de Aruncări, bază sportivă va fi amenajată pe terenul de sport al fostului Grup Școlar Industrial Construcții de Mașini (Liceul nr. 1).

Asocierea va fi supusă dezbaterii în Consiliul Local Roman, și prevede că Federația Română de Atletism va asigura investițiile legate de realizarea cuștii omologate pentru aruncarea discului și ciocanului, a cercului omologat pentru aruncarea discului si ciocanului și a suprafeței sintetice pentru sectoarelor de aruncări (suliță, disc, ciocan, aruncarea greutății). Administrația locală se obligă să realizeze aleile de acces, iluminatul și amenajarea peisagistică a zonei. Primarul Lucian Micu a declarat că investiția totală se va ridica la suma de 250.000 de lei.

Centrul Olimpic de Aruncari vizita in teren inainte de construire

Conform draftului de contract ce urmează a fi aprobat și semnat, Federația Română de Atletism (FRA) va avea dreptul să desfășoare antrenamente și să organizeze competiții de atletism la aruncări pe durata existenței Centrului. Administrația publică locală își va menține dreptul de proprietate asupra terenului pus la dispoziție FRA pe durata existenței Centrului. Prezent la Roman. Președintele FRA Florin Florea a apreciat că investiția poate fi finalizată la sfârșitul acestei veri, deschiderea urmând a fi marcată de un eveniment sportiv organizat de profesorii și sportivii romașcani.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.