Senatorul Manoliu: “Prețul pâinii va crește”

de | 21/05/2020 | Politică, Județean

Moţiunea simplă „Lenea, minciuna şi incompetenţa ministrului Oros”, iniţiată de 72 de parlamentari PSD, ALDE şi afiliaţi grupului social-democrat, a fost adoptată în plenul Senatului. Conform regulamentului Camerei superioare a Parlamentului, moţiunile simple adoptate de Senat se publică în Monitorul Oficial al României şi sunt obligatorii pentru Guvern şi membrii săi, precum şi pentru celelalte persoane vizate. Printre cei care au votat moțiunea a fost și senatorul Dan Manoliu. 

De la instalarea Guvernului Orban nu s-a putut comunica aproape deloc pe problemele din agricultură iar mai multe programe agricole au fost fie blocate, fie întârziate. Ministrul agriculturii dorește să despăgubească fermierii afectaţi de secetă abia după recoltare. Așa ceva este inacceptabil. Agricultorii și-au pierdut total încrederea în acest Guvern și în ministerul condus de ministrul Oros, ministru care în toată această perioadă nu a venit cu nici un demers serios, și a căutat doar să se acopere de scuze și declarații politice deplasate.

Dan Manoliu, senator PSD

Parlamentarul romașcan a adăugat că nu doar producătorii agricoli vor fi afectaţi de secetă, toate sectoarele din agricultură vor fi afectate, inclusiv asigurarea seminţelor de grâu pentru cultura de toamnă, iar Guvernul trebuie să se implice urgent. 

Preţul pâinii va creşte, iar românii vor plăti pentru prima dată în ultimii ani mai mult pentru pâinea pusă zilnic pe masă. Toate aceste scumpiri au un vinovat: guvernul PNL. Agricultura României trebuie susținută serios, este unul din sectoarele primordiale ale economiei noastre, iar acest Guvern nu face decât să o împingă în prăpastie. Probabil scopul este să creștem importul de produse de la companiile străine, companii care fac lobby puternic acestui guvern și care au susținut financiar venirea la putere a guvernului Iohannis!

Dan Manoliu, senator PSD

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.