Dan Manoliu îi taie elanul unui fost coleg: „COVID-19 întunecă mințile unora”

de | 02/06/2020 | Politică, Județean

Senatorul Dan Manoliu, președintele PSD Roman, îi taie elanul fostului coleg de partid, Vlad Marcoci, care a declarat, de curând, că ar fi un candidat mai bun pentru șefia Consiliului Județean Neamț decât Ionel Arsene. Și, dacă pentru aceasta va trebui să preia conducerea PSD Neamț, este dispus să-și asume provocarea.

Mă întreb tot mai des: oare am uitat omenia, corectitudinea, bunul simț? Se pare că pandemia a întunecat mințile unora. Consider că în acest context prioritatea numărul unu nu este cine sau cui luăm locul, pe cine dăm deoparte sau cui săpăm groapa. Asta este o demonstrație de cinism sau inconștiență. Nu cred că este momentul, nici pentru plătit polițe, nici pentru interese personale. Sunt convins că, de exemplu, dacă în locul atacului la persoană, venea o propunere de organizare a unei întâlniri cu reprezentanții mediului antreprenorial, ai IMM-urilor, ținând cont că ne aflăm în fața unei mari încercări, ar fi fost altceva. Pandemia a forțat mulți antrepenori să-și reconfigureze afacerea. Toți suntem de acord că în acest moment oportunitatea este creșterea producției românești și dezvoltarea unor produse care să înlocuiască importurile. Conform estimărilor, cele mai multe locuri de muncă pierdute se înregistrează din direcția IMM-urilor și microintreprinderilor. Dacă statul nu va sprijini ținerea in viață a acestora, prin programe sustenabile, dar nu ca cel pus în aplicare de actuala guvernare, vom rămâne vasalii Europei. Haideți să ne folosim expertiza și experiența, nu pentru a ataca un lider, ci pentru a nu rata oportunitatea de a transforma importurile în produse românești. Iată unul din multele subiecte de abordat în acest moment în locul intrigilor de doi lei. Ambițiile politice se pot realiza și prin lucruri pozitive, nu prin ură și dezbinare, domnule Vlad Marcoci. Nu lăsa COVID-19 să întunece mintea. 

senator Dan Manoliu, președinte PSD Roman

Și deputatul Viorel Stan a avut o reacție similară. Acesta a precizat că ar fi preferat să îl vadă pe Vlad Marcoci aruncându-se în luptă atunci când era membru al PSD Neamț, „pentru că din afară e mai simplu să faci declarații, nu trebuie să dovedești ceva„, că membrii PSD Neamț nu au nevoie de sfaturile lui Marcoci și dacă, într-adevăr, partidul ar avea nevoie de reformă, discuția va porni din interiorul filialei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.