Școala din Gâdinți și o școală din Roman închise din cauza COVID-19

de | 10/06/2020 | Educație, Județean

De marți, 2 iunie, s-a reluat o parte din activitatea în școli, elevii de clasa a VIII-a, a XII- și a XIII-a urmând un program de pregătire pentru examenele naționale ce vor urma în perioada imediat următoare. La o săptămână distanță, pe 9 iunie, Inspectoratul Școlar Județean Neamț a anunțat suspendarea activității a trei școli din județ, dintre care una în Roman și școala din Gâdinți.

Este bine de știut că în județul Neamț nu există nici un elev care să fie infectat cu COVID, nici un profesor , nimeni din personalul didactic auxiliar. La ,,Vasile Sav”, nu este colegiul, ci fosta școală Nr. 6 din cartierul Nicolae Bălcescu unde se pregăteau copiii de la clasa a VIII-a și unde am decis, chiar dacă părinții doreau continuarea activității, că este bine să suspendăm activitatea și aceasta să continue online. La Școala Gâdinți avem doi elevi în izolare prin faptul că au în familie persoane care sunt infectate cu COVID.

Mihai Obreja, inspector general ISJ Neamț

Inspectorul general, Mihai Obreja, a mai afirmat că s-a asigurat dezinfecția acestor școli pentru ca examenele de Evaluare Națională să se desfășoare în condiții de siguranță.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.