Lovitură grea pentru dascăli: examenul de titularizare a fost suspendat

de | 19/06/2020 | Național, Educație

Cu câteva ore înainte de a începe înscrierile pentru examenul de titularizare în învățământ, Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a semnat un ordin prin care suspendă acest examen. Motivul a fost acela că, pe durata stării de alertă, se interzice organizarea și desfășurarea acestor concursuri.

Ziua de 18 iulie este prima zi în care cadrele didactice ar fi trebuit să-și înscrie dosarele. Cu siguranță că așteptările dascălilor au fost spulberate. Examenul de titularizare este foarte important în cariera profesorilor, deoarece asta înseamnă că obții, prin concurs un post pe perioadă nedeterminată.

Mulți dintre candidați, deși au obținut medii mari în anii trecuți, nu au reușit să se titularizeze din cauza faptului că nu au existat posturi viabile și au avut speranța că anul acesta vor putea să obțină postul mult dorit. Pentru a fi cadru didactic titular condiția este să obții minim nota 7 la acest examen și, bineînțeles, să existe un post viabil cel puțin timp de 4 ani. Cadrele didactice care obțin note între 5 și 6.99 pot ocupa un post pe perioadă determinată. După terminarea stării de alertă se va relua acest examen, după cum a anunțat Ministerul Educației și Cercetării.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.