Primăria Roman anunță redeschiderea creșei Casa Fluturașilor cu măsuri igienico-sanitare stricte

de | 19/06/2020 | Local, Educație

Primăria municipiului Roman informează că activitatea la creșa Casa Fluturașilor se reia începând cu data de 22 iunie și până la finele anului antepreșcolar, 31 iulie 2020. Având în vedere că ne aflăm încă sub stare de alertă, accesul copiilor în centru se va face cu respectarea recomandărilor făcute de autoritățile specializate. Sunt reprimiți în centru copiii care nu au împlinit vârsta de 3 ani și nu au fost înscriși la o unitate de învățământ preșcolar.

La revenirea în colectivitate, părinții au următoarele obligații:

 • să prezinte o adeverinţă de la medicul de familie, în care să se menționeze că minorul este clinic sănătos/apt pentru colectivitate
 • să completeze declarația pe proprie răspundere cu privire la intrarea sau nu în contact direct cu persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19), precum și cu privire la prezența/absența simptomelor specifice infecției atât pentru ei, cât și pentru membrii familiilor cu care locuiesc, inclusiv istoricul călătoriilor acestora.

Intrarea nu va fi permisă dacă aceștia au intrat în contact cu persoane infectate sau suspecte de a fi infectate cu COVID-19. 

Măsuri de siguranță pentru beneficiarii centrului  

 • Părinţii sunt obligați să ajute/supravegheze copiii să se spele pe mâini înainte de a pleca la centru.
 • Accesul în holul de primire este limitat; predarea și primirea copilului de către părinte se va face la intrarea în unitate, individual, către persoana desemnată, evitându-se circulaţia în interior.
 • Odată cu predarea copilului, personalul medical al centrului va măsura temperatura și părintelui care a însoțit copilul la centru.
 • După accesul în centru, se va efectua triajul epidemiologic al copiilor zilnic de către personalul medical al unităţii şi care constă în măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact (temperatura înregistrată nu trebuie sa depăşească 37,3 grade Celsius). În cazul în care temperatura înregistrată depăşeşte 37,3 grade Celsius, se recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioadă de 2 – 5 minute de repaus. Dacă se constată menţinerea unei temperaturi peste 37,3 grade Celsius sau/şi prezenţa de simptome respiratorii şi/sau alte semne/simptome de boli infectocontagioase acute, copiii nu sunt primiţi la program. Aceştia sunt lăsaţi în grija părinţilor cu recomandarea unui consult medical de specialitate.
 • Părintele care predă copilul va semna zilnic, în mod obligatoriu, registrul de triaj.
 • Copiii cu boli infectocontagioase acute nu vor fi aduşi la centru.
 • Părinții au obligația de a măsura temperatura copilului înainte de a pleca la centru. Dacă copilul are simptome respiratorii sau febră (37,3°C sau mai mare), acesta nu va fi adus la centru.
 • Este interzis transferul de obiecte sau echipamente între casă şi centru și este limitat la ceea ce este strict necesar: haine de schimb şi încălţăminte suplimentară.
 • Părinții și copiii trebuie să respecte regulile de conduită și igienă, precum si traseul prin curtea unităţii până la intrare şi în incintă, pe un culoar bine delimitat şi semnalizat, respectând normele de distanţare fizică. 

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.