Cod roșu de inundații pe Moldova, cod portocaliu pe Siret

de | 22/06/2020 | Județean, Util

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis un cod roșu pentru râuri din 7 județe și unul portocaliu pentru 27 de județe, fiind specificate și râurile Moldova și Siret, cu afluenții lor, pe teritoriul județului Neamț. Aceste vin în contextul în care și meteorologii au avertizat că ploile vor ține până joi, în aproape toată țara.

Codul roșu de inundații este emis pentru intervalul 22.06.2020 ora 18:00 – 24.06.2020 ora 12:00, pentru râul Moldova în județele Neamț și Suceava. Tot la cod roșu apare și râul Bistrița, în amonte de Acumularea Izvorul Muntelui şi afluenţii aferenţi sectorului aval Aumulării. Izvorul Muntelui (judeţele: Suceava, Neamţ, Harghita şi Bacău). În țară au mai fost incluse în lista de cod roșu râurile din bazinele hidrografice: Tisa – sector aval intrarea ȋn ţară, Vişeu, Iza (judeţul Maramureş), Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa Năsăud), Suceava (judeţul Suceava), și Prut – sector amonte Ac. Stânca Costeşti (judeţul Botoşani).

Codul portocaliu este emis pentru intervalul 22.06.2020 ora 12:00 – 25.06.2020 ora 12:00 în Neamț fiind specificat râul Siret, cu afluenții mici aferenţi, sectoare din râul (judeţele: Suceava, Neamţ, Harghita şi Bacău), sectoare din râul Moldova (judeţele: Suceava şi Neamţ), Bistriţa, Trotuş (judeţele: Harghita, Covasna, Neamţ şi Bacău) și Bârlad (judeţele: Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi).

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.