S-a dat startul la BAC. Caragiale pentru ambele profiluri la subiectul al III-lea

de | 23/06/2020 | Național, Educație

Examenul de Bacalaureat cu proba scrisă la Limba și literatura română a început. Absolvenții s-au prezentat și cu două ore mai devreme de începerea examenului pentru a evita aglomerarea și a se putea efectua triajul epidemiologic.

Emoțiile au mai scăzut din intensitate odată cu primirea subiectelor care au fost de nivel mediu. Subiectele au fost aceleași și la profilul real și la cel uman, cu excepția subiectului al treilea, cu toate că și acesta nu s-a diferențiat foarte mult din punctul de vedere al cerinței.

La subiectul I, candidaților li s-a cerut, pe baza unui text la prima vedere, diferite aspecte care țin de înțelegerea textului. Tot la acest subiect, candidații au avut de redactat un text în care să argumenteze dacă mass-media contribuie sau nu la crearea imaginii publice a unei persoane.

Subiectul al doilea a vizat cunoștințele despre perspectiva narativă a unui text de Ion Agârbiceanu.

Subiectul al treilea, a diferit de la real la uman, vizând aceeași operă. Celor de la profilul real au avut de redactat un eseu în care să prezinte particularități ale unei comedii studiate, iar cei de la profilul uman au primit ca sarcină de lucru tot un eseu în care să prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o comedie studiată.

În județul Neamț, pentru proba scrisă la limba și literatura română, s-au înscris 3.518 candidați, dintre care au fost prezenți 3.427, iar 91 de candidați nu au fost prezenți la examen. Nu au fost cazuri de candidați care să fi avut temperatura peste 37.3 ̊C și nu au fost candidați care au susținut examenul cu subiectele de rezervă.  Niciun candidat nu a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.