Lecție de manual de la Consiliul Local Roman: cum să-ți bați joc de un oraș întreg

de | 26/06/2020 | Local, Administrație, Politică

Consiliul Local Roman ne-a oferit azi, 26 iunie, o lecție de manual despre cum unele persoane, mandatate prin vot să reeprezinte interesele tuturor, își bat joc de un oraș întreg.

Cu câteva minute înaintea ședinței ordinare a Consililui Local, pe ordinea de zi au apărut 9 proiecte suplimentare, care însumează peste 100 de pagini ce trebuie lecturate și analizate. Printre proiectele surpriză: Consiliul Local decide că primarul nu mai este incompatibil, deși în urmă cu două luni, cea mai înaltă instanță a acestei țări a decis exact contrariul. Și acceptul pentru contractarea unui nou împrumut, din care să se finanțeze inclusiv proiecte care deja se află în derulare și pentru care s-au bani și cu alte ocazii. “Doar” 8.500.000 euro.

Lucian Micu cu masca 0266
Primarul Lucian Micu, „albit” astăzi de consilierii locali, a părut preocupat de tabletă tot timpul ședinței.

Ce să înțeleagă romașcanii cinstiți din ceea ce s-a întâmplat azi? Că “aleșii” își fac de cap pe bani publici și calcă în picioare o hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Nu se mai feresc de nimic. Reacția palidă a societății civile i-a încurajat în toți acești ani să forțeze limitele legii și ale bunului-simț.

Ajunge, domnilor! Suntem conștienți cu toții că cei mai mulți reprezentanți ai Consiliului Local provin de la același partid-mamă, înțelegem că orașul e mic și e mai greu să faci opoziție la decizii proaste. Dar de aici până la a vă bate joc de un oraș întreg și de lege pentru a salva un singur om e cam mult. Doar dacă sunteți atât de îndatorați încât nu vă mai permiteți “luxul” demnității și al gândirii cu propria conștiință. Înainte de a vă gândi ce anume le veți spune alegătorilor peste câteva luni, când le veți cere din nou votul, poate ar fi util să vă răspundeți la întrebarea: așa v-au învățat mamele dumneavoastră să faceți?

consilier local 0252
Picior peste picior, un consilier local votează împotriva unei sentințe a Înaltei Curți de Casație și Justiție

Suspect este și faptul că din toată presa locală au fost prezenți în sală doar reprezentanții inroman.ro și Roman TV. Ba chiar un coleg de la o televiziune locală a venit, și-a instalat camera pentru ca mai apoi să-și strângă totul și să plece în grabă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.