Samson și Bulai se întrec în demersuri privind incompatibilitatea primarului Micu

de | 29/06/2020 | Politică, Județean

Situația generată de Consiliul Local, care a votat vineri prescrierea incompatibilității primarului Lucian Micu, a creat oportunități de a puncta electoral din partea adversarilor politici. Cel mai bine se observă acest lucru la USR: președintele USR Neamț și președintele USR Roman se întrec în demersuri. Inițiativele sunt individuale, după cum fiecare dintre cei doi a precizat public.  

Sâmbătă, 27 iunie, Radu Samson (USR Roman) a anunțat pe Facebook că luni va începe demersurile legale pentru anularea hotărârii în contencios administrativ a hotărârii Consiliului Local Roman. 

Luni, 29 iunie, deputatul Iulian Bulai (USR Neamț) trimite un comunicat de presă prin care anunță că că a solicitat prefectului județului să exercite controlul de legalitate asupra hotărârii Consiliului local Roman prin care primarul Lucian Micu își păstrează funcția, în ciuda unei decizii a instanței supreme. 

Condamn acest gest ilegal și iresponsabil. Sper ca prefectul de Neamț să verifice legalitatea hotărârii de consiliu local și să apeleze la instanță dacă decizia ÎCCJ are neclarități. Cer prefectului, de asemenea, să comunice public situația legală a primarului de la Roman, în conformitate cu reglementările actuale, și să ia măsurile ce se impun.

Iulian Bulai, deputat USR de Neamț

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.