243 de elevi din Neamț nu au prins loc, deocamdată, în clasa a IX-a

de | 11/07/2020 | Educație, Județean

Emoțiile candidaților care au susținut Evaluarea Națională la sfârșitul clasei a VIII-a au luat sfârșit. Vineri au fost afișate repartizările computerizate în funcție de opțiunile exprimate și de mediile de admitere. În județul Neamț au fost repartizați 2.486 de elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 1.428 de candidați la filiera teoretică și 1.058 de candidați la filiera tehnologică.

În etapele anterioare repartizării computerizate, au fost admiși:

  • 409 elevi la specializări vocaţionale;
  • 15 elevi în învățământul militar;
  • 14 elevi pe locurile speciale rezervate candidaților de etnie romă;
  • 3 elevi pe locurile speciale pentru elevii cu cerințe educaționale speciale.

Trei candidați au fost admiși cu media de admitere 10.

Din nefericire, au fost și elevi ghinioniști. 243 de elevi nu au fost repartizați, deoarece locurile la învățământul liceal din județul Neamț s-au completat în procent de 99,75%. Aceștia vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidaţii care nu au participat la admitere în etapa I şi de absolvenții clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere județeană, publicată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Neamț şi comunicată unităților de învățământ până la data de 24 iulie 2020.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.