Emilia Arcan, candidat Pro România la Consiliul Județean. Echipa pentru Roman, prezentată într-o săptămână

de | 14/07/2020 | Politică, Județean

După ce vineri, 10 iulie, senatoarea Emilia Arcan și-a anunțat demisia din PSD, pe 13 iulie, în cadrul unei conferințe de presă, a fost anunțată oficial aderarea acesteia la PRO România. Totodată, președintele  partidului la nivelul județului Neamț, Liviu Harbuz, a anunțat și faptul că Emilia Arcan va candida și la conducerea Consiliului Județean Neamț.

Emilia Arcan a dezvăluit și motivele pentru care, după 20 de ani pe care i-a petrecut în PSD, a hotărât să demisioneze. Arcan susține că cel mai mult a deranjat-o atitudinea și limbajul unor colegi de partid.

Faptul că am luat această decizie să-mi dau demisia din PSD este o decizie pe care mi-am asumat-o, în primul rând, și, în al doilea rând, am să vă relatez câteva aspecte de la ședința Biroului Permanent, urmare a deciziei pe care am luat-o de a pleca din această formațiune politică. Săptămâna trecută am fost contactată de un reprezentant al presei din zona locală și m-a întrebat ce părere am despre candidatura domnului Cuc, venit de la Giurgiu, pentru a participa ca și candidat la Primăria Piatra- Neamț. La acel moment am dat un răspuns sincer, mi-am expus punctul de vedere, dar nu am crezut că poate să fie atât de deranjant. Am spus foarte sincer că nu mi se pare normal ca un membru de partid fugărit din Giurgiu să vină să candideze pe o funcție atât de importantă în județul Neamț, respectiv în Piatra-Neamț. Atât am avut de spus, atât am exprimat în acel comunicat dar nu am crezut că poate să fie atât de dureros pentru conducerea Partidului Social Democrat. După trei zile s-a convocat o ședință de Birou Permanent unde am fost pusă în discuție, mi s-au adus foarte multe acuzații și am încercat să dau explicație pentru fiecare întrebare care mi se adresa. Un coleg binevoitor, deputatul Viorel Stan, m-a apostrofat spunându-mi că domnia sa nu este obligat să asiste la astfel de discuții și nu este obligat ca să vadă, până la urmă, cum doamna colegă ,,își pune poalele-n cap”. M-a jignit enorm. Ca  urmare a acestor lucruri, m-am consultat cu familia și prietenii și am luat hotărârea să demisionez din PSD. După acest episod am fost contactată de domnul președinte, Liviu Harbuz.

Emilia Arcan, Pro România

Emilia Arcan a precizat că sunt și alți membri ai PSD care vor dori să se alăture Pro România, dar Liviu Harbuz a precizat că vor fi foarte selectivi din acest punct de vedere. Echipa Pro România pentru municipiul Roman va fi prezentată într-o săptămână, a adăugat Harbuz, care a mai spus că va susține conferințe de presă pe Zoom, pentru a respecta restricțiile din această perioadă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.