Peste 3500 de copii au fost înscriși în clasa pregătitoare în Neamț pentru anul școlar 2020-2021

de | 23/07/2020 | Județean, Educație

Pe 20 iulie s-a încheiat prima etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare. 3608 elevi se vor pregăti pentru a începe în toamnă ciclul primar, indiferent de forma de învățare pe care Ministerul Educației și Cercetării o va stabili. Inspectoratul Școlar Județean Neamț a centralizat situația preliminară a cererilor de înscriere în învățământul primar, pentru anul școlar 2020-2021, după prima etapă de cuprindere în clasa pregătitoare (8 – 20 iulie), prevăzută de calendarul modificat și completat în luna mai prin ordin de ministru.

În această primă etapă, repartizarea copiilor s-a realizat pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse, inclusiv prin aplicația informatică, de părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali și în baza deciziilor consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, luate în urma aplicării criteriilor de departajare pentru copiii din alte circumscripții școlare.

Potrivit datelor înregistrate de sistem, au fost completate și depuse în perioada 4 martie-7 iulie, 3608 cereri, fiind admise 3608 cereri astfel: faza I -3313 cereri admise; faza a II-a – 291 cereri admise; faza a III –a – 4 cereri admise. Dintre cele 3608 cereri completate și depuse, 181 de cereri au fost introduse online, iar 168 de cereri au fost importate din online.

Cea de a doua etapă se desfășoară în perioada 21-31 iulie, etapă în care va fi asigurată înscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiți, din diferite motive, conform procedurii elaborate de Inspectoratul Școlar Județean Neamț.

Între 1 și 4 septembrie ISJ Neamț va centraliza și soluționa cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ și vor încerca să găsească soluții pentru toate cazurile întâlnite. În situația transmiterii documentelor pe e-mail, prin poștă, cu confirmare de primire, documentele utilizate pentru înscrierea în clasa pregătitoare vor fi solicitate și în format fizic, în termen de maximum două săptămâni de la începerea cursurilor.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.