11 candidați au părăsit sala de examen la Examenul de definitivare în învățământ

de | 23/07/2020 | Județean, Educație

Examenul de definitivat s-a desfășurat miercuri, 22 iulie, pe parcursul a 4 ore. În județul Neamț, centrul de examen a fost stabilit la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț.

Dintre cei 121 de candidați înscriși la proba scrisă a definitivatului, au fost prezenți doar 115. Din diverse motive, fie emoțiile au fost prea mari, fie s-au simțit rău, fie nu au făcut față subiectelor, 11 candidați s-au hotărât să părăsească sălile de examen, astfel că doar 104 lucrări au fost preluate la finalul celor 4 ore și trimise către centrele de evaluare.

Pentru a promova acest examen, cadrele didactice trebuie să obțină minim media 8, iar nota la proba scrisă  are o pondere de 70% în calculul mediei finale.  Primele rezultate se vor afișa pe 29 iulie, urmând ca în aceiași zi și pe 30 iulie până la ora 12,să fie depuse contestațiile. Rezultatele finale vor fi afișate pe 4 august în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Cadrele didactice care promovează acest examen vor dobândi dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Astfel, cadrul didactic depășește statutul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistem și să perticipe la examenele de obținere a gradelor didactice.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.