Senatorul Dan Manoliu: „Guvernul PNL/IOHANNIS fură din drepturile cuvenite copiilor!”

de | 28/07/2020 | Național, Politică

Senatorul PSD Dan Manoliu acuză guvernul PNL că majorează cu prea puțini bani alocațiile copiilor și amenință că, în ciuda stării de alertă, în august, parlamentarii vor da jos guvernul prin moțiune de cenzură.

Ceea ce vinde propagandistic drept majorare (cu 15%) este în realitate o tăiere gravă cu -85% a drepturilor cuvenite legal copiilor din România. 

În loc de 150 de lei lunar, în plus, la alocația normală, părinții  vor primi doar 22,5 lei pentru fiecare copil, bani cu care nu pot cumpăra decât 2 kg de mere ori măștile obligatorii, pentru una sau maximum două zile. 

PSD  nu va admite această bătaie de joc și  VA DA JOS guvernul Orban prin moțiune de cenzură, în luna august, indiferent de starea de alertă.

Ceea ce vinde drept majorare este în realitate o tăiere gravă a drepturilor cuvenite legal.

În loc să le dubleze de la 1 august, așa cum prevede legea în vigoare, alocațiile vor crește cu maximum 15%.

Asta înseamnă 22,5 lei în plus, lunar, pentru alocațiile normale și 45 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani ori pentru cei cu deficiențe.

Este o CREȘTERE RIDICOLĂ, care nu acoperă nici măcar scumpirile produselor esențiale.

De exemplu la fructe proaspete – absolut necesare în dieta oricărui copil – prețurile au crescut în medie cu 26%!!! in iunie 2020, față de decembrie 2019.

Scuza că nu sunt bani pentru dublarea alocațiilor este de neacceptat. Sunt bani, dacă guvernul PNL nu mai fură, nu mai risipește aberant fondurile publice, se preocupă cu adevărat de realizarea veniturilor statului și ia măcar măsurile minim necesare pentru repornirea economiei.

Dan Manoliu, senator PSD, președintele PSD Roman

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.