Grav accident de circulație în comuna Gâdinți

de | 13/08/2020 | Rural, Actualitate

În dimineața zilei de 13 august, prin apel la 112, a fost anunțată producerea unui accident produs în comuna Gâdinți, pe DN 15 D, la intersecția spre Sagna. Pompierii romașcani au intervenit cu trei echipaje, cu o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman și un echipaj SAJ. Accidentul s-a produs între patru autoturisme și s-a soldat cu șase victime care erau conștiente (cinci adulți și un copil), dintre care una încarcerată.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Roman a reieșit faptul că în timp ce un bărbat de 42 de ani, din Horia, conducea un autoturism pe DJ207 D, în localitatea Gâdinți, ajuns la intersecția cu DN 15 D, nu ar fi respectat semnificația indicatorului „Oprire”, a pătruns în intersecție, intrând în coliziune cu un autoturism condus de o tânără de 22 de ani, din Roman, care circula regulamentar. Din impact, autoturismul acesteia a fost proiectat într-un autovehicul condus de un bărbat de 35 de ani, din Doljești, care era oprit pe strada Cetății pentru a acorda prioritate de trecere, precum și într-un alt autoturism care circula regulamentar în direcția Vaslui-Roman, condus de un bărbat de 35 de ani, din Gâdinți. 

Pompierii romașcani, cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, au scos din autoturism conducătorul auto din Gâdinți. Acesta a fost preluat de echipajul de paramedici și transportat la CPU Roman. Și copilul, în vârstă de 7 ani,pasager în aceeași mașină, a fost preluat de echipajul SAJ și transportat la Centrul de primiri Urgențe din cadrul SMUR. Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, au sablat căile rutiere și au ajutat la fluidizarea traficului. Cei patru conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal  sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

sursa foto: Radar Roman Oficial Facebook Group

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.