Cod portocaliu și cod galben de vreme rea pentru județul Neamț

de | 19/08/2020 | Județean, Util

Mai bine de jumătate de țară va fi astăzi, 19 august, măturată de ploi și vijelii. Județul Neamț stă sub semnul a două coduri de vreme rea.

Agenția Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu și unul galben pentru județul nostru valabile până în această seară la ora 21.00. Codul portocaliu vizează jumătatea de munte a județului. Vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

În restul județului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Joi, 20 august, până la ora 21, în județul Neamț va rămâne valabil codul galben de instabilitate atmosferică. Astfel, în intervalul 19 august, ora 21.00-20 august, ora 21.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.