ADR Nord-Est lansează “Strategia Ecosistemului de Startup din România”

de | 20/08/2020 | Național, Economic

ADR Nord-Est crede că România are potențialul de a deveni unul dintre principalele HUB-uri de startup la nivel european. Pentru asta ar fi nevoie de o viziune comună clară, acțiuni solidare, colaborarea  eficientă între actori-cheie, co-crearea de valori și transferul de cunoștințe.

Pornind de la cele menționate mai sus, ADR de Nord-Est, prin Rubik Hub, și-a asumat misiunea de a crea un cadru național bine definit, pentru un mediu antreprenorial puternic și competitiv. Astfel, ADR Nord-Est a lansat proiectul “Strategia Ecosistemului de Startup din România”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul de Sprijin pentru Reforma Structurală (SRSP) și implementat în cooperare cu Comisia Europeană și Banca Mondială. Durata de implementare este de 20 de luni, iar rezultatul final va consta într-o Strategie de Dezvoltare a Ecosistemului de Startupuri din România, ce va fi realizată printr-un proces de co-creare între actorii relevanți ai ecosistemului antreprenorial, Banca Mondială, Comisia Europeană și reprezentanții autorităților guvernamentale.

ADR Nord-Est își propune să creeze cadrul național care să permită startup-urilor din România să gândească măreț, să înceapă cu pași mici și să acționeze imediat. 

Îndrăznesc să spun că acest proiect are o abordare revoluționară, deoarece va reduce semnificativ decalajul dintre lumea antreprenorială inovatoare și disruptivă și lumea finanțărilor și programelor europene.

Vasile Asandei – Director General ADR Nord-Est

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.