Comunicat de presă PNL Laurențiu Leoreanu: “Marcel Ciolacu e Dăncilă în pantaloni. Aruncă România în haos pentru interesul de partid”

de | 20/08/2020 | Local, Politică

Moțiunea de cenzură depusă de PSD are un singur scop: să-i servească lui Marcel Ciolacu înainte de Congresul partidului. Un gest profund iresponsabil și egoist, care va scufunda România în haos politic, într-o perioadă în care Guvernul Orban se luptă să izoleze virusul ucigaș. Marcel Ciolacu duce mai departe tradiția nocivă a PSD, comportându-se ca o veritabilă Viorica Dăncilă în pantaloni.

Guvernarea PSD din era Dragnea-Dăncilă a lăsat un haos generalizat în sistemul de sănătate din România. Direcțiile de Sănătate Publică, atât de importante în lupta cu pandemia, au fost transformate de PSD în sinecuri pentru clientela de partid. În urmă cu 9 luni, când PNL a reușit să îndepărteze ciuma roșie de la guvernare, a găsit visteria țării goală, banii fiind tocați de baronii locali și firmele de casă ale PSD. Acesta a fost contextul în care PNL a preluat puterea. Timp de jumătate de an, Guvernul Orban a ținut piept pandemiei, a sprijinit sectoarele economice lovite puternic de  virus, totul în contextul unei majorități parlamentare  ostile, care a avut un singur scop: să torpileze deciziile Guvernului și să ostilizeze o parte a populației pentru a mai ciupi o mână de voturi. 

Atitudinea meschină a PSD prinde din nou contur. Când lucrurile păreau a intra, cu mari sacrificii, pe făgașul normalității, PSD vine cu o moțiune de cenzură parșivă, care oferă satisfacție doar baronilor locali, în detrimentul românilor de rând. Sub presiunea alegerilor interne, Marcel Ciolacu a depus o moțiune de cenzură pentru a demonstra partidului că se poate lua la trântă cu Guvernul. O miză măruntă, prin care președintele PSD pune mai presus interesul său politic decât situația sanitară și economică a țării. E încă o dovadă că Marcel Ciolacu nu va fi niciodată un lider de anvergură, ci doar un președinte la cheremul baronimii PSD, manverat din umbra la fel ca Viorica Dăncilă.

Căderea Guvernului Orban în acest moment echivalează cu aruncarea României în haos. PSD a pierdut legitimitatea de a râvni la putere, după guvernele dezastruoase din ultimii ani. Românii trebuie să decidă, la vot, încotro ne îndreptăm. Spre un viitor prosper sau spre un trecut al fărădelegii. Depunerea unei moțiuni de cenzură cu două luni înainte de alegerile parlamentare arată rea-credință, răzbunare și diletantism politic. PSD, sub patronajul lui Ciolacu, se zbate undeva la 20%, un minim istoric, prin urmare inventează o luptă artificială folosindu-se de o moțiune de cenzură fără noimă politică. 

PSD nu mai poate păcăli pe nimeni. Nu s-a reformat! Pe listele PSD pentru alegerile locale au fost inserați din nou politicieni cu probleme de integritate morală, oameni certați cu legea, foști informatori ai Securității sau cu dosare penale și chiar persoane inculpate pentru crime împotriva umanității, cum este cazul lui Petre Roman la București. 

Atrag atenția că niciun parlamentar responsabil, care face politică în interesul oamenilor, nu al găștilor de partid, nu ar trebui să gireze și să voteze moțiunea de cenzură a PSD. Românii vă vor judeca la vot!

Laurențiu Leoreanu, deputat PNL

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.