Noi focare de covid în județul Neamț, dintre care unul la spitalul de psihiatrie din Roman

de | 04/09/2020 | Local, Sănătate

Direcția de Sănătate Publică Neamț a anunțat, într-un comunicat de presă, că, la nivelul județului Neamț au fost identificate noi focare de covid-19, în perioada 28 august-4 septembrie. 

  • În cadrul Spitalului de Psihiatrie „Sf. Nicolae” Roman a fost depistat, în data de 29.08.2020 un focar covid-19. În total sunt infectați 32 de pacienți, care au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani. Pentru 25 de pacienți a fost instituită măsura de carantină. Pacienții si personalul medico-sanitar sunt supravegheați clinic și epidemiolog.
  • În cadrul Clubului de handbal feminin Neamț a fost depistat în ziua de 28 august un focar covid-19. În total sunt infectate 4 sportive. Cele 4 persoane, asimptomatice, au fost internate la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani. Pentru restul echipei și antrenor a fost instituită carantina la o adresa declarata de ei. Spațiile de cazare, antrenament și vestiarele au fost dezinfectate.
  • În cadrul a 2 centre rezidențiale pentru bătrâni din comunele Alexandru cel Bun și Poiana Teiului au fost depistate focare covid-19. În total sunt infectați 20 de beneficiari și 1 salariat. Bătrânii au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.
  • În cadrul sectorului economic-administrativ al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț au fost depistate 2 focare. În total sunt infectați 8 salariați. Persoanele au fost internate la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.