Municipiul Roman – localitatea cu cele mai multe cazuri de covid din județ în ultimele două săptămâni

de | 19/09/2020 | Local, Sănătate

Conform comunicatului direcției de Sănătate Publică Neamț, în ultimele 14 zile, s-au înregistrat 199 de cazuri de infectări cu COVID-19 în Roman, iar în Piatra-Neamț 98 de cazuri.

În perioada 11-18 septembrie au fost raportate 224 de cazuri noi și 11 decese (3 femei și 8 bărbați, cu vârste cuprinse între 55 și 85 de ani). În această perioadă au fost depistate și anchetate mai multe focare și au fost continuate anchetele epidemiologice ale focarelor în desfășurare: 

  • În cadrul unei primării din județul Neamț a fost depistat, în data de 11.08.2020 un
  • focar covid-19. În total sunt infectați 6 salariați. Cele 6 persoane au fost internate în spitalele suport covid din județ. Până în prezent, a fost instituită măsura carantinei la o adresa declarata de ei pentru alte 5 persoane, contacți de familie și de serviciu. A fost efectuată dezinfecția generală, au fost închise 3 birouri și reorganizată activitatea astfel încât să fie diminuate riscurile de infectare atât pentru angajați cât și pentru cetățeni. 
  • În Complexul de Servicii pentru Persoane Adulte cu Handicap Roman, în cadrul măsurilor aplicate de limitare a focarului, au fost testate 146 de persoane și au fost depistate covid-19 pozitive încă 20 de cazuri – 14 beneficiari și 6 salariați. Persoanele au fost izolate în spitalele suport covid din județ. Au fost efectuate dezinfecții terminale și au fost reorganizate spațiile pentru asigurarea funcționării unității. Pacienții si personalul medicosanitar sunt supravegheați clinic și epidemiologic.

 În prezent, 289 de persoane confirmate covid-19 sunt internate în cele 2 spitale suport covid-19 din județul Neamț. 9 persoane sunt internate la ATI. În Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț sunt internați 51 suspecți. Din spitalele din județul Neamț au fost externate 1.963 persoane. Până în prezent, Direcția de Sănătate Publică Neamț a eliberat 3.191 decizii de carantinare și 678 decizii de prelungire a izolării. 1.498 au fost izolate in spitale suport covid-19 din județul Neamț, începând cu data de 23 iulie 2020.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.