Elevii domiciliați în altă localitate față de școală trebuie să depună cerere pentru decontarea navetei

de | 30/09/2020 | Național, Educație

Elevii din învățământul preuniversitar acreditat și autorizat beneficiază de transport gratuit de la domiciliu la școală și retur. Ministerul Educației a anunțat care sunt mecanismele de decontare pentru transportul public local, intrajudețean și interjudețean, gratuit, pentru elevi.

  • Pentru a beneficia de gratuitate pe transport local, elevii din învățământul preuniversitar solicită centrelor de emitere a documentelor de transport, în baza carnetului de elev, vizat pe anul în curs, eliberarea documentului de călătorie: legitimație de transport/abonament/card sau alte documente-tip cu valabilitate lunară.
  • Pentru transportul elevilor care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu, unitatea de învățământ eliberează elevului, la cerere, o adeverință care atestă calitatea de elev, dreptul acestuia de a beneficia de transport gratuit, precum și traseul de la unitatea de învățământ la localitatea de domiciliu.
  • Elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat, domiciliați în altă localitate față de unitatea de învățământ, depun la începutul fiecărui semestru la secretariatul școlii o cerere din care să rezulte solicitarea asigurării transportului rutier interjudețean ca urmare a frecventării cursurilor la respectiva unitate de învățământ.

Operatorii de transport au obligația de a menține același tarif pentru elevi pe durata anului școlar, tarif care nu poate fi mai mare decât cel practicat pentru celelalte categorii de călători.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.