Purtați mască! Se înmulțesc controalele

de | 03/10/2020 | Județean, Sănătate

În condițiile în care timp de câteva zile numărul celor infectați cu SARS-CoV-2 (COVID-19) a trecut de 2.000, autoritățile au mărit numărul de controale în localurile publice și mijloacele de transport în comun.

La data de 2 octombrie, în cadrul unei acțiuni care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă, au fost verificate peste 67 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate (restaurante, terase, fastfood-uri și societăți comerciale), 96 mijloace de transport și au fost legitimate 799 de persoane.

Peste 70 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și polițiști locali au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost aplicate 24 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție, în valoare totală de 3.650 lei. În baza Legii nr. 61/1991 au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.900 de lei.

În cadrul acțiunilor au fost desfășurate și activități preventive de informare.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Photo by Kobby Mendez on Unsplash

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.