De Ziua Mondială a Educației elevii și profesorii vor fi liberi

de | 03/10/2020 | Național, Educație

Potrivit contractului colectiv de muncă din învățământul preuniversitar, ziua de 5 octombrie, Ziua Mondială a Educației, este zi nelucrătoare. Elevii și profesorii vor avea un weekend prelungit. În anii din urmă, această zi era marcată prin activități extrașcolare, însă existau și unități de învățământ care aveau liber, ceea ce nemulțumea pe ceilalți care se prezentau la școală.

Cu această ocazie, președintele FSLI Neamț, profesor Gabriel Ploscă, a transmis colegilor câteva gânduri ale conducerii Sindicatului Lucrătorilor Liberi din Învățământ și Cercetare Științifică:

Ziua Internațională a Educației este ziua celor care, cu mult har și vocație, cu responsabilitate și credință, se dăruiesc educației și școlii, conturând în jurul lor biografii memorabile. Deși ne confruntăm cu situații neobișnuite, optimismul ce ne caracterizează ne face să găsim resursele interioare și să privim cu încredere spre viitor. Vă dorim sănătate și putere pentru a vă continua activitatea în această conjunctură neprielnică, vă dorim cât mai multe satisfacții în plan profesional și personal și vă asigurăm de recunoștința și respectul nostru față de modul în care vă îndepliniți menirea acestei profesii de excepție. La mulți ani, generațiilor de educatori și elevi deveniți educatori care duceți spre viitor mirabila lumină a învățăturii!

Gabriel Ploscă

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.