Medicii de familie ar putea fi implicați mai mult în lupta cu pandemia

de | 12/10/2020 | Național, Sănătate

Premierul Ludovic Orban a declarat că persoanele infectate cu noul coronavirus și asimptomatice ar putea fi evaluate din punct de vedere al sănătății acasă. Pentru ca asta să se întâmple e nevoie de modificări legislative și de implicarea medicilor de familie care ar trebui să preia partea de supraveghere.

În momentul de față, evaluarea stării de sănătate a celor testați pozitiv se face la spital, pentru a fi selectate persoanele cu risc de apariție a unor simptome grave sau complicații care să necesite intervenție rapidă. Dar dreșterea numărului de cazuri a dus la aglomerarea spitalelor din rețeaua Covid-19, iar perioada de așteptare pe holurile acestor unități a crescut.

Dacă medicii de familie vor primi atribuții în combaterea epidemiei, premierul Ludovic Orban a spus că aceștia ar putea primi un spor de risc sau alte beneficii.

Medicii de familie au criticat inițiativa, atrăgând atenția asupra faptului că ei nu dispun de maşini ce pot fi decontaminate, nu dispun de echipamente potrivite și nici de posibilitatea de a se echipa și dezechipa în condiții de siguranță.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.