Club Metal Detect Roman a găsit în parc muniție din Al Doilea Război Mondial

de | 12/10/2020 | Local, Actualitate

Club Metal Detect Roman au ieșit într-o acțiune ecologică în Parcul Municipal Roman iar detectoarele lor au scos la iveală mai multe deșeuri metalice, monede, plăcuțe de identificare ale soldaților români (Regimentul 12, Artilerie, din Roman) și alte obiecte. Tot atunci au descoperit și muniție activă din cel de-al doilea război mondial, fiind imediat anunțați pirotehniștii prin apel la 112.

După efectuarea operațiunilor specifice, pirotehniștii au scos un proiectil exploziv calibru 75 mm, o grenada de mână defensivă,  un cartuș de calibru 7,92 mm și un cartuș de calibru 9 mm.

Echipa pirotehnica a verificat zona pe o suprafață de aproximativ 300 mp și nu a mai descoperit alte elemente de munitie.

Munitia găsită, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță pentru a fi distrusă ulterior.

bomba in parc 2
bomba in parc 4
club metal detect Roman 1
interventii pirotehnice
pirotehnist in parc

sursa foto: Club Metal Detect Roman

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.