Prefectul George Lazăr către patronii de restaurante: „Renunțați la evenimentele mari pentru binele comunității”

de | 12/10/2020 | Local, Administrație

Prefectul județului Neamț, George Lazăr, a susținut la Roman o conferință de presă pe tema pandemiei, alături fiind prezenți Roxana Iorga, viceprimar cu atribuții de primar și deputatul Laurențiu Leoreanu.

Prefectul județului a ținut să transmită către romașcani un îndemn de a respecta măsurile impuse de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, recomandând romașcanilor să fie precauți și să poarte mască chiar și acolo unde legea nu o impune, în zonele aglomerate aflate în aer liber.

Ca și date de ultimă oră, avem la nivelul municipiului Roman aproximativ 200 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care șase sunt persoane sub 19 ani. În mod clar suntem într-o zonă de peste 1,5 la mie ca și incidență comunitară pe ultimele 14 zile, aspect ce ne duce în scenariul galben pe partea de școlarizare pentru toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului Roman. Fac apel la romașcani: este extrem de important să purtăm mască de protecție, este extrem de important să respectăm măsurile de distanțare socială, iar, cu titlu de recomandare, să purtăm mască de protecție și în aer liber în zonele aglomerate. Altfel va crește numărul de cazuri și am putea ajunge într-un scenariu de peste 3 grad de infectare la mia de locuitori ceea ce ar presupune să intrăm cu școlile într-un scenariu roșu, adică doar în online, ceea ce nu bucură pe nimeni, nici pe părinți, nici pe copii, nici pe cadrele didactice. Putem ajunge în situația de a suspenda activitatea a tot ceea ce înseamnă unități de alimentație publică.

Nu vrem să ajungem în situația de a închide școli, de a închide unități de alimentație publică, de a intra într-un scenariu de suspendare a activității operatorilor economici.

George Lazăr

Prefectul a ținut să facă o recomandare specială sectorului HoReCa, dar modul în care a fost transmis mesajul părea că acesta are o țintă clară.

Persoanele care au restaurante, îi rog să înțeleagă și să renunțe la evenimentele mari pentru că o fac atât în binele lor cât și în binele comunității. Insist pe tema asta: să nu mai organizeze evenimente cu peste 50 de persoane în interior, peste 100 de persoane în exterior, să nu mai scrie pe rețelele de socializare că nu-i interesează dacă iau amendă indiferent de cum se numește persoana respectivă. Nu are de ce să sufere o comunitate întreagă, pentru că dacă avem un focar care pleacă de la un eveniment și în câteva zile ai zeci de persoane infectate, atunci trebuie să intri în scenariul roșu pe întreg Romanul, un scenariu în care închizi toate unitățile de alimentație publică.

George Lazăr

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.