COVID-19: Noi restricții impuse de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ

de | 23/10/2020 | Județean, Sănătate

Municipiul Piatra-Neamț, orașul Bicaz și și localitatea Gârcina sunt noile localități ce se alătură clubului „select” cu incidență de peste 3 la o mie de locuitori. Orașul Roman are o incidență în scădere, de 2,37 la mia de locuitori (2,46 în ziua anterioară).

Ținând cont de această situație, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ (CJSU Neamț) a hotărât să impună măsuri noi, acestea fiind impuse în funcție de incidența locală.

În localitățile în care se înregistrează o incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori, este interzisă:

  • organizarea de spectacole sau concerte sau proiecții cinematografice,
  • funcționarea restaurantelor, cafenelelor și barurilor în interior
  • funcționarea sălilor de jocuri de noroc.

În această categorie intră municipiul Piatra Neamț (3,31), orașul Bicaz (3,48), comuna Girov (3,90), comuna Gârcina (3,06).

În schimb, în localitățile enumerate mai sus este permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul unităților respective și este permisă funcționarea teraselor.

În localitățile în care incidența este mai mare de 1,5/1.000 locuitori sunt introduse următoarele restricții organizarea de spectacole sau concerte sau proiecții cinematografice; funcționarea restaurantelor, cafenelelor și barurilor în interior și funcționarea sălilor de jocuri de noroc este permisă doar la 30% din capacitatea maximă și doar în intervalul orar 06:00-23:00.

În această categorie intră municipiul Roman (2,37), orașul Târgu Neamț (2,10), comunele  Dobreni (2,65), Costișa (2,55),  Alexandru cel Bun (2,45), Pângărați (2,22), Bicaz Chei (2,18),  Dumbrava Roșie (2,15), Ghindăoani (2,11), Piatra Șoimului (2,00),  Ștefan cel Mare (1,97),  Păstrăveni (2,00), Dochia (1,99), Poiana Teiului (1,85), Podoleni (1,80), Agapia (1,66), Ruginoasa (1,62), Crăcăoani (1,61),  Dulcești (1,55) și Bodești (1,52).

În restul județului restaurantele, cafenelele, barurile, sălile de spactacole, cinematografele etc pot funcționa la 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 -23.00.

Se menține obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani, prezente în spațiile publice deschise cum sunt piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.

Măsurile intra în vigoare începând cu data de 25 octombrie 2020, ora 23.00, pentru o perioadă de 14 zile.

Photo by engin akyurt on Unsplash

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.