Parcările pentru biciclete, obligatorii în gări, autogări, piețe și instituții publice

de | 24/10/2020 | Național

Un proiect de lege prin care clădirile de utilitate publică, școlile, gările, autogările, pieţele și târgurile sunt obligate să aibă parcări pentru biciclete a fost votat de Camera Deputaților ca for decizional. Legea merge spre promulgare la președintele Iohannes.

Parcările trebui să aibă o capacitate de minimum 10 biciclete și trebuie să fie dotate cu sisteme antifurt. Legea prevede că autoritățile și persoanele juridice au la dispoziție 180 de zile de la intrarea în vigoare a normelor metodologice pentru a se conforma, dacă nu riscă amenzi între 2.000 și 4.000 de lei. Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunilor cade în sarcina agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială.

Foto: Parcare de biciclete în Rotterdam. Photo by Gabriel Baciu on Unsplash

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.