Cursuri de formare pentru profesorii din învățământul preuniversitar doar în sistem online

de | 27/10/2020 | Național, Educație

În contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea noului coronavirus, Ministerul Educației și Cercetării a emis un ordin prin care s-a stabilit ca, în anul școlar 2020-2021, activitățile de formare continuă  destinate personalului didactic să se defășoare doar online.

Activitățile de formare și de evaluare finală din cadrul programelor de formare continuă acreditate în sistem„față în față” vor fi reorganizate și desfășurate tot în sistem online, cu avizul Comisiei Specializate de Acreditare. Pentru organizarea și desfășurarea activităților de formare continuă, precum și pentru evaluarea finală a acestora se va respecta condiția ca minimum 50% din timpul alocat să se deruleze în sistem online meeting.

Pentru evaluare, cursanții vor elabora portofolii profesionale, în format digital, care vor fi evaluate de membrii comisiei. O grupă nu poate depăși 35 de participanți. Ordinul MEC a fost publicat în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare în data de 23 octombrie 2020.

Photo by BRUNO EMMANUELLE on Unsplash

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.