Nici un muzeu din Neamț nu participă la „Noaptea Muzeelor”

de | 09/11/2020 | Local, Actualitate

Deși traversăm o perioadă extrem de dificilă la nivel mondial, peste 60 de muzee și operatori culturali din toată țara s-au înscris și anul acesta pentru a sărbători, pe 14 noiembrie, a șaisprezecea ediție a Nopții Europene a Muzeelor.

În contextul actual determinat de pandemie și în situația în care s-au impus noi măsuri la nivel național, muzeele și spațiile culturale sunt gata să abordeze evenimentul și în mediul online și propun publicului diferite activități interactive pe rețelele sociale și pe website-urile proprii. Totodată, Rețeaua Națională a Muzeelor roagă muzeele și organizațiile culturale înscrise să își desfășoare proiectele programate numai până la ora 21:00, adaptate la noua legislație guvernamentală referitoare la activitățile cu public și restricționarea circulației pe timp de noapte.

Din păcate nici un muzeu din Neamț nu apare pe lista participanților la această ediție, romașcanii care vor să participe la un eveniment programat cu această ocazie trebuie să se deplaseze la Iași sau la Bacău. Pe lista participanților apar Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași, Ateneul Iași, Observatorul Astronomic „Victor Anestin” Bacău și Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău.

Din cauza noilor restricții, este posibil ca programul celor patru instituții să sufere modificări. De aceea, cei ce doresc să participe la Noaptea Muzeelor, ar trebui să contacteze instituțiilor anterior vizitelor:

  • Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași – tel: 0332408185;
  • Ateneul Iași – tel: 0374661655;
  • Observatorul Astronomic „Victor Anestin” Bacău – tel: 0234513724;
  • Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău – tel: 0234512444.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.