PNL Neamț: Sănătatea nemțenilor este prioritatea noastră

de | 13/11/2020 | Național, Politică, Sănătate

Amenințarea noului coronavirus a testat, practic, Guvernul PNL în fiecare moment. La scurt timp după ce a preluat guvernarea, cabinetul Ludovic Orban s-a văzut în poziția de a gestiona atât resursele bugetare, cât și – la propriu – viețile românilor. Această situație a fost și este o responsabilitate uriașă.

Ce a făcut Guvernul PNL în această perioadă? A luat măsuri pentru a-i proteja eficient pe români. 

După guvernarea PSD, guvernul actual a găsit STOCURI ZERO! La sfârșitul lui 2019, rezerva Ministerului Sănătății nu cuprindea medicamente, nici substanțe dezinfectante ori echipamente de protecție a personalului și nici alte tipuri de materiale necesare combaterii unei epidemii.  

Pentru a îndrepta situația, Guvernul PNL a întreprins cea mai amplă operațiune de dotare a sistemului sanitar din România. Au fost achiziționate materialele și echipamentele necesare pentru gestionarea pandemiei, în valoare totală de 24 miliarde de lei (bani care au fost investiți pentru medicamente și echipamente sanitare), la care s-au adăugat 9,8 miliarde de lei (plăți cu caracter excepțional generate de epidemia COVID-19).

Guvernul a mobilizat întreg aparatul din ministerul Sănătății pentru a face rost de măști, de echipamente medicale și pentru a arăta lucrurile trebuie să se schimbe în România. Trebuie să susținem mai mult producția locală pentru a nu mai depinde de importuri, pentru a prevenit ulterioare situații dificile, precum pe care o traversăm acum.

Guvernul PNL a mai luat măsuri pentru a spori numărul paturilor de la terapie intensivă, a numărului ventilatoarelor mecanice și a monitoarelor.

Totodată, capacitatea de testare a crescut de la sub 100 de teste/zi în luna martie a acestui an, la peste 40.000 de teste/zi în octombrie.

Altă măsură luată de Guvernul PNL a fost luată pentru stimularea personalului medical (pentru lunile aprilie și mai 2020) a fost plătit stimulentul de risc de 162,6 milioane lei pentru 32.451 persoane (aprilie) și 32.610 persoane (mai). De asemenea, numărul medicilor a crescut cu 2.700 în ultimul an.

Mai mult chiar, Guvernul liberal a început deja proiectele pentru construcția spitalului regional de la Iași. 

PSD a câștigat alegerile în 2016 cu promisiunea că va face 8 spitale regionale însă nu au fost în stare să pună nicio cărămidă și au tergiversat trimiterea documentelor la Comisia Europeană, spre aprobarea finanțării, inclusiv documentați aferentă proiectului spitalului de la Iași, pentru care România ceruse deja fonduri europene. Alături de colegii liberali din Neamț am atras, de nenumărate ori, atenția asupra acestor aspecte legate de spitalul regional de la Iași. Guvernul PNL a înțeles că este necesar ca acest proiect să devină realitate în cel mai scurt timp. Este un proiect important pentru zona Moldovei, inclusiv pentru nemțeni. Pesediștii dau dovadă de cinism când spun că sănătatea românilor este prioritatea lor. Au dovedit deja că sunt interesați doar de propriul câștig. Așa cum a fost și cu spitalul modular, cei de la PSD Neamț au manipulat și au mințit. Din păcate, au făcut asta pe banii cetățenilor și jucându-se cu sănătatea lor. De asta este nevoie ca cetățenii să îi sancționeze prin votul lor și pe 6 decembrie să voteze PNL.

Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț

Pentru Spitalul Regional din Iași, Guvernul PNL a semnat în decembrie 2019 un prim contract de finanțare, astfel încât realizarea lui intră în linie dreaptă. Este vorba despre 143 milioane de euro, bani necesari pentru demararea proiectului Spitalului Regional de Urgență Iași. Da, noi putem spune că sănătatea românilor, în general și a nemțenilor, în particular este prioritatea PNL!

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.