(Update) Tragedie la Spitalul Județean: incendiu la ATI, 10 pacienți decedați

de | 14/11/2020 | Actualitate, Județean

Update 21:05

În direct la Digi24, ministrul Nelu Tătaru a declarat că incendiul ar fi pornit de un scurtcircuit.

Update 21:02

Lucian Micu, managerul Spitalului Județean Neamț declară la televiziunile naționale că nu a ajuns la spital fiind în deplasare de la Roman. Câteva minute mai târziu prefectul declară că managerul spitalului nu se află în județul Neamț.

Update: bilanț victime

  • 10 persoane decedate,
  • 7 in stare critica, printre care și medicul de gardă.
  • Se așteaptă preluarea victimelor pentru transportul la spitalul județean Iasi.
  • Resurse medicale implicate:
    • ISU NT: 1 Autospecială pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe SMURD cu medic
    • ISU IS : 1 Autospecială pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe SMURD cu medic
    • ISU BC – 1 Autospecială pentru transport victime multiple
    • ISU SV – 1 Autospecială pentru transport victime multiple
    • SAJ Neamț – 9 Ambulanțe tip B.
    • Pentru transportul pacienților, mijloacele de la ISU BC și ISU SV vor fi încadrate cu personal medical de la Spitalul Județean Iași.

Știrea inițială

Un incendiu care a izbucnit în această seară la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean Neamț, acolo unde sunt internați toți pacienții cu COVID-19 din județ, a făcut șapte victime. 

Incendiul a izbucnit în jurul orei 18.30. În secția ATI erau internați, în două saloane, 16 pacienți. La momentul informării realizate de autorități, șapte dintre pacienți erau decedați, iar al optulea se afla în stare critică. În același timp, un medic din secție se află în stare gravă, suferind răni extinse. Este vorba despre medicul care era de gardă și care a încercat să evacueze pacienții. Din păcate, medicul s-a ales cu arsuri de gradul II și III pe aproximativ 40% din suprafața corpului. 

Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează a fi transferați către Spitalul Județean Iași. Între timp, pompierii au reușit să stingă focul și încearcă să afle de la ce a pornit nenorocirea. O presupunere ar fi că focul ar fi pornit de la o sursă de foc lăsată nesupravegheată (lumânare sau candelă). Având în vedere numărul de persoane existent internat în secție, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

* sursa foto: captură video mesagerulneamt.ro

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.