Prefectul George Lazăr: Secţia ATI unde s-a produs incendiul a fost mutată fără avizul DSP. Lucian Micu îl contrazice

de | 15/11/2020 | Actualitate, Județean, Sănătate

Secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra-Neamţ a fost mutată, sâmbătă, fără avizul Direcţiei de Sănătate Publică, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul George Lazăr.

Ieri a fost mutată secţia ATI de pe etajul 3 pe etajul 2, iar acest lucru se cheamă modificare de structură. Iar modificarea de structură trebuia obligatoriu cu avizul DSP. Nici măcar nu au notificat DSP în acest sens.

George Lazăr, prefectul judeţului Neamţ

Acesta a făctu aceeași declarație și la Digi 24, adăugând că “este clar că acolo au fost lucruri care nu sunt în regulă” și că în ultimele zile spitalul a făcut lucrări în regie proprie la etajul 2 iar că, în mod normal, trebuiau să aibă în spate avize și documente solide.

”Acele circuite speciale trebuiau obligatoriu verificate și avizate de DSP (…) A fost un fel de hei-rup al celor de la spital”.

George Lazăr, prefectul judeţului Neamţ

Pe de altă parte, Lucian Micu, managerul spitalului județean din Piatra Neamț, l-a contrazis pe prefect într-o declarație pentru TVR, susținând că DSP își dăduse avizul pentru funcționarea secției de terapie intensivă la etajul 2 al unității medicale.

Este o informație care s-a preluat greșit. Atât etajul 3, cât și etajul 2, sunt avizate de către DSP ca secții ATI și frecvent se mută pacienți de la un etaj la altul. Practic, ieri nu s-a întâmplat nimic altceva decât au fost mutați pacienți de la etajul 3, la etajul 2 și atâta tot. Este drept că pe parcursul ultimelor 3 săptămâni s-au făcut lucrări pentru a crea încă 4 paturi suplimentare la ATI, însă ele s-au făcut în altă zonă decât cea în care s-a produs incendiul și nu are nicio legatură cu instalațiile de acolo. Nici nu era pusa în funcțiune.

Lucian Micu

Procurorii Parchetului General au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurările în care a izbucnit incendiul de la Secţia ATI, soldat cu 10 morţi.

Potrivit unor surse din anchetă, incendiul a izbucnit de la un injectomat şi s-a extins rapid la sursa de oxigen. Ar fi urmat o deflagraţie puternică, iar incendiul s-a extins în salon.

sursa foto: Exploziv TV Neamț

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.