Percheziții la sediile unui distribuitor de gaze în Neamț și alte 19 județe

de | 18/11/2020 | Național

O acțiune de amploare a polițiștilor de investigare a criminalității economice la sediile unui distribuitor de gaze a vizat și sediul sau sediile din județul Neamț. În comunicatul trimis de IPJ Alba nu este specificat despre ce distribuitor de gaze e vorba, dar acesta precizează că polițiștii de investigare a criminalității economice din Alba au făcut astăzi 87 de percheziții în 20 de județe și municipiul București. Polițiștii suspectează că firma ar fi falsificat datele, astfel încât să raporteze pierderi și să poată majora artificial tarifele plătite de clienți.

Polițiștii investighează posibile fapte de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals, suspectând că, în perioada 2018 – 2019, firma de distribuție a raportat un număr mai mare de defecte cu pierderi de gaze naturale. Astfel, compania ar fi crescut, în mod artificial, consumul tehnologic transmis către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), care ar fi acceptat creșterea tarifelor de distribuție a gazelor naturale proporțional cu pierderile raportate.

Prin aceste practici, există suspiciunea că tarifele au crescut în acest fel cu 10,4%.

Județele în care au fost efectuate percheziții sunt: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și municipiul București.

Photo by Magda Ehlers from Pexels

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.