Ce ar mai face Radu Samson în numele prieteniei?!

de | 20/11/2020 | Local, Editorial, Politică

Alegerea viceprimarului municipiului a decurs conform planului pus la cale de majoritatea PNL-USRPLUS: PNL nu a avut candidat și a votat cot la cot cu USRPLUS. De cealaltă parte, PSD l-a avut candidat fără șanse de reușită pe Ionuț Ciocoiu. Partidele Împreună Pentru Moldova (ÎPM) și PRO România nu au avut candidați iar cei doi consilieri ÎPM au confirmat că și-au anulat voturile. Astfel, Radu Samson este noul viceprimar al Romanului.

Momentul alegerilor viceprimarului a fost precedat de un altul ce a avut loc în realitatea virtuală a rețelelor de socializare: PSD Roman a publicat două fotografii cu Radu Samson cu eșarfă galbenă la gât împărțind flori într-o zi de 8 martie.

Radu Samson PNL 2

Prima dragoste nu se uită niciodată, după o zicală veche. Iaca, Raducu se întoarce acasă, e viceprimar?!

Oricum, cel mai șifonat e electoratul USR.

Care și-a cam luat țeapă de la Samsonel! Văzut pe scaunelul de viceprimar, Raducu a vândut USR la PNL. Vrem nu vrem, doar PSD mai joacă în opoziție. În rest, slugi la stăpân!

PSD Roman
postare PSD Radu Samson PNL

Aici PSD comite o eroare pentru că, după cum și Radu Samson ar fi recunoscut cândva, “prima dragoste” a fost chiar partidul celor trei trandafiri, partid pentru care actualul viceprimar ar fi lipit afișe electorale când avea în jur de 16 ani. Acest lucru nu i-a deranjat pe colegii USR-iști, aceștia găsindu-i chiar o scuză: “era copil, nu a avut nici o funcție, nu a participat la ședințe”, unul din apărătorii lui Samson fiind actualul consilier local Cristian Răzvan Daniliuc.

Prezența în stradă cu eșarfă galbenă la gât a fost explicată de Samson ca fiind un gest făcut “din prietenie” și acuză PSD că se folosește de imaginea sa “pentru a face o campanie electorală bazată pe ură”.

Frații Meriuță, Ciprian și Cătălin, sunt prietenii mei de-o viață. Ne știm de prin clasa a 4-a și am fost destul de apropiați tot timpul. Pentru că suntem prieteni de o viață, în 2016, când s-au înscris în PNL, m-au invitat să-i ajut la o acțiune de împărțit flori de 8 martie. Ulterior am fost invitat și să mă înscriu în PNL dar am zis pas pentru că nu mă regăseam acolo. Jumătate de an mai târziu a apărut USR, m-am înscris acolo. Restul e istorie și încă se mai scrie.

Chiar dacă suntem în partide diferite, sunt mândru de prietenii mei. Ciprian e acum medic stomatolog și proprietar al clinicii Dentexpert, o clinică stomatologică de succes din oraș, iar Cătălin e tehnician dentar și are un laborator de tehnică dentară dotat cu tehnologie de ultimă oră și vreo 5-6 angajați. Cum spuneam, sunt mândru de prietenii mei și sper că și ei de mine, pentru că știm toți de unde am plecat, cât am muncit și cu câte eforturi proprii am ajuns fiecare aici unde suntem, la doar 34 de ani pe care îi avem.

Doamnelor și domnilor de la PSD Roman, de ce vă folosiți de imaginea mea pentru a face o campanie electorală bazată pe ură? Vă este rușine de candidații pe care îi aveți?

Radu Samson
Radu Samson raspuns la PSD

“Marea familie romașcană” e acum și mai mare

După trei ani de campanie de imagine anti PNL, fotografiile ar fi putut să dezamăgească susținătorii USRPLUS, dar asta pare că nu s-a întâmplat, corul de susținători din social media declarându-și susținerea și aprecierea. Mai mult, corul s-a mărit, între cei care au comentat pozitiv aflându-se și purtători de eșarfe galbene.

Cât despre cei trei ani, Radu Samson spune că el a avut ce a avut cu vechea conducere a primăriei Roman și că va avea cu actualul primar o relației “ca frații”.

Vom colabora pentru interesele comunității și nu există o relație de subordonare între un partid și celălalt, ca într-o casă, ca într-o familie, suntem ca doi frați, ne așezăm la o masă, discutăm și găsim soluții pentru orice problemă.

Radu Samson

Doi frați, dar cine e tatăl?

Era o vreme când Samson îl numea pe deputatul PNL Laurențiu Leoreanu “Stăpânul Romanului”, iar pe Leonard Achiriloaei îl acuza că-și face campanie din bani publici. Și nu sunt vremuri străvechi, abia au trecut două luni. Susținând că lupta ce-a purtat-o în ultimii ani a fost doar cu vechea conducere a primăriei, Samson uită episoadele “ține-o tu, băi fraiere” sau episoadele în care îl acuza pe Laurențiu Leoreanu că ține întruniri electorale nelegale prin restaurante sau în sediul primăriei, ori când îl acuza pe actualul “frate” că folosește mașina ministerului în campania electorală. Dar vremurile s-au schimbat: odată cu încheierea campaniei electorale, acuzele aduse PNL-iștilor au fost date uitării.

Pentru interesele comunității, de la lipitor de afișe pentru PSD, la răspânditor de flori pentru PNL, la viceprimar al orașului. Un traseu clasic al unui politician ce vânează o funcție.

Întrebarea este: în numele prieteniei, ce ar mai fi dispus să facă acum viceprimarul Radu Samson? 

Radu Samson acuza la PNL 1
Radu Samson acuza la PNL 2
Radu Samson acuza la PNL 3

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.