De ce s-au umplut bazinele din ștrand cu apă

de | 20/11/2020 | Local, Actualitate

Sesizând că bazinele din ștrand au fost umplute cu apă iar sezonul de bălăceală e departe, romașcanii au început să pună întrebări, unii pe rețelele de socializare, alții direct nouă.

Club Sportiv Municipal Roman, direcția primăriei care se ocupă de complexul de pe malul Moldovei, a precizat că operațiunea este una normală și are menirea de a proteja instalația din partea inferioară a bazinului.

Club Sportiv Municipal Roman informează că o dată cu încheierea sezonului estival 2020 la Ștrandul Municipal, din cadrul Complexului Sportiv și de Agrement „Moldova”, din data de 14 septembrie 2020 au început procedurile specifice privind conservarea obiectivului.

Una din etapele de conservare o reprezintă curățarea bazinelor de înot descoperite și umplerea acestora cu apă, procedură care a demarat din data de 9 noiembrie 2020. Această etapă respectă recomandările stabilite în cartea tehnică a obiectivului, precum și cele transmise de către firma de mentenanță care se ocupă de acesta. Rolul acestei proceduri este cel de a proteja de îngheț instalația aflată pe partea inferioară a bazinelor.

Reamintim că înainte de începerea fiecărui nou sezon estival, instalațiile de alimentare cu apă și de dozaj ale substanțelor de tratare sunt supuse operațiunilor de calibrare și mentenanță, iar la bazine se efectuează activitățile specifice de recondiționare sau reparații, după caz.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.