Șantaj și camătă în sălile de joc din Roman. Poliția a făcut percheziții

de | 23/11/2020 | Local, Actualitate

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Neamț și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Neamț, efectuează cercetări într-un dosar de șantaj, camătă, amenințare, inducerea în eroare a organelor judiciare, influențarea declarațiilor, hărțuire și nerespectarea regimului armelor si munițiilor.

În cadrul cercetărilor au fost efectuate 9 percheziții domiciliare la persoanele bănuite, au fost indisponibilizate 4 autoturisme în valoare de 20.000 de euro, 6.700 de lei, 725 de euro, 12 telefoane mobile, precum și un cuțit. Șase persoane au fost conduse la audieri.

Polițiștii susțin că, în cursul anului 2017, șase persoane din Roman s-ar fi constituit într-o grupare infracțională organizată, aceștia fiind neamuri și prieteni apropiați. Intenția era de a obține foloase, prin amenințare și intimidare, de la reprezentanții unor firme care administrau săli de jocuri de noroc.

Aceștia ar fi recurs la amenințări cu acte de violență, îndreptate atât împotriva angajaților sălilor de joc cât și împotriva clienților, determinându-i pe proprietarii acestor săli să le achite taxă de protecție.

De asemenea, în perioada 2019 – 2020, cinci persoane, membre ale aceleiași familii din Roman, ar fi oferit bunuri (alimentare și altele), precum și diferite sume de bani, cu împrumut, mai multor persoane din municipiul Roman. Ulterior, datornicii ar fi urmat să returneze banii, cu dobândă, într-un interval de timp stabilit de membrii grupării, iar, în cazul nerespectării acestuia, membrii grupării ar fi exercitat acte de violență fizică și verbală asupra acestora.

La activități au participat polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi din Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău ,,Alexandru cel Bun”.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.