Austrotherm mărește fabrica de la Horia cu finanțare de stat de 3 mil. euro

de | 23/11/2020 | Economic, Rural

Austrotherm a obținut o finanțare de 3 milioane euro pentru extinderea capacității de producție de polistiren extrudat (XPS) de la fabrica din Horia.

Proiectul prevede extinderea halei de producție și introducerea unei noi linii moderne de fabricație XPS. Cu ajutorul noii linii de producție capacitatea fabricii va crește la 200.000 mc/an.

Pentru extinderea fabricii de la Horia, Austrotherm a obținut o finanțare nerambursabilă de 50% din costul de achiziție al echipamentelor de producție de la statul Român.

Austrotherm România face parte din grupul austriac Schmid-Industrie-Holding și deține în prezent 18 fabrici de polistiren în 11 țări în Europa Centrală și de Est. În România deține trei fabrici de polistiren expandat și una de polistiren extrudat în România, la București, Arad și Horia, capacitatea anuală de producție a acestora fiind de 700.000 mc de polistirent expandat și 200.000 mc de polistiren extrudat.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.