Senatorul Dan Manoliu: “Repunem micul producător în locul important pe care îl merită!”

de | 29/11/2020 | Local, Comunicate de presă, Politică

Închiderea piețelor ne-a readus în atenție o temă dureroasă pentru mici producători locali: rezultatul muncii lor este mai puțin apreciat, chiar dacă produsele sunt la fel sau mai bune calitativ decât produse similare din alte țări europene. 

Senatorul Pro România, Dan Manoliu, susține că soluția pentru a repune micul producător local pe locul pe care îl merită constă în înființarea de centre de colectare în zonele rurale. Astfel, produsele intră în circuitul economic și ajung la consumatorul final – persoane fizie sau juridice – printr-un circuit clar și avantajos. 

Secretul unor produse agricole proaspete constă și în durata drumului din grădină până în farfurie. Trebuie să fie cât mai scurtă. Dar noi cumpărăm de la supermarket ceapă din Spania și morcov din Polonia, în timp ce bătrânii îngheață de frig pe lângă piețe. Putem și vrem să schimbăm asta! Centrele de colectare înființate în sate vor prelua produsele de la persoane care nu au o afacere dezvoltată, cu o rețea de distribuție deja construită; le vor introduce în circuitul economic, iar clienții finali vor avea posibilitatea să cumpere alimente produse la doar câțiva kilometri depărtare. Marfa producătorilor va fi evaluată corect, nu vor mai sta la mâna unor intermediari fără scrupule.

senator Dan Manoliu, candidat Pro România Neamț pentru Senat

Senatorul Manoliu a fost unul dintre cei mai vocali parlamentari care au criticat decizia autorităților de a închide piețele, în timp ce supermarketurile au rămas deschise fără măsuri de siguranță suplimentare. În același timp, printre cele 39 de legi care au fost inițiate de senatorul Manoliu — ca urmare a dialogului constant cu nemțenii – unele se referă explicit la susținerea sectorului agricol: 

  • Legea privind Programul pentru angajarea tinerilor în agricultură, acvacultură şi industria alimentară (Legea 336/2018), 
  • Legea privind Programul de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie (Legea 195/2018), 
  • Legea privind Programul de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie şi de creştere în sectorul avicol (Legea 227/2018),  
  • Legea privind Programul de investiţii pentru înfiinţarea stânelor montane (Legea 332/2018).

Vreau să continui proiectele de sprijinire a producătorilor locali. Nemțenii mi-au acordat încrederea în 2016 și nu i-am dezamăgit: rezultatele o arată. Pe 6 decembrie, vom ieși la vot. Sper ca toți cei care țin cu micul producător local să vadă că suntem singurul partid care a venit cu soluții concrete și să voteze Pro România, poziția 3 pe buletinul de vot!

senator Dan Manoliu, candidat Pro România Neamț pentru Senatul României

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.