Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 nu este obligatorie

de | 30/11/2020 | Județean, Sănătate

Direcţia de Sănătate Publică Neamţ precizează, într-un comunicat de presă,  că vaccinarea împotriva SARS-CoV -2 nu este obligatorie. Vaccinarea va fi voluntară şi se va realiza în mai multe etape. 

Ministerul Sănătății a demarat organizarea programului de vaccinare anti – COVID – 19, care se va desfăşura în etape, în funcţie de tipul şi disponibilitatea unuia sau mai multor vaccinuri. Prima etapă va include vaccinarea următoarelor categorii de personal: personalul medical şi auxiliar din unităţile medicale publice şi private, personalul care deserveşte activităţile esenţiale din infrastructura critică, personalul din unităţile medicale ale ministerelor cu reţea sanitară proprie, personalul din instituţiile aflate în subordinea ministerelor de resort, persoanele peste 18 ani vulnerabile (vârstnici peste 65 de ani şi cei cu boli cronice). Direcția de Sănătate Publică Neamț a efectuat în cursul săptămânii trecute catagrafia, in vederea organizării primei etape a programului de vaccinare anti – COVID – 19. Ministerul Sănătății precizează că, în mod similar activităţilor desfăşurate prin Programul Naţional de Vaccinare, nu se are în vedere introducerea obligativităţii vaccinării împotriva SARS – CoV-2, participarea la campania de vaccinare urmând a fi voluntară. Vaccinarea reprezintă cea mai fezabilă strategie pentru a ieşi din situaţia actuala generată de pandemia COVID19.

comunicat Direcţia de Sănătate Publică Neamţ

Conform aceluiași document, Comisia Europeana nu va face niciun compromis şi nici derogări în privinţa furnizării informaţiilor necesare despre siguranţaşi eficiența unui produs. Orice vaccin care va ajunge pe piaţa UE, înainte de a fi disponibil pentru achiziţie şi utilizare, va trebui sa satisfacă toate criteriile ştiinţifice in privinţa siguranţei, eficienței şi calităţii. În cazul detectării unor efecte adverse severe, vaccinul nu va fi disponibil pentru utilizare în UE.

Photo by Daniel Schludi on Unsplash

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.