În Roman au fost înregistrate 140 de cazuri noi de infectări cu noul coronavirus în ultimele 14 zile

de | 30/11/2020 | Local, Sănătate

În județul Neamț, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 8.425 cazuri covid-19, se arată într-un comunicat al Direcției de Sănătate Publică Neamț. Localitățile cu cele mai multe infectări înregistrate în ultimele 14 zile sunt Piatra Neamț, cu 715 cazuri, și municipiul Roman, cu 140 cazuri. 

În perioada 12 noiembrie – 19 noiembrie au fost raportate 779 de cazuri noi. În această perioadă au fost depistate și anchetate mai multe focare de familie și de colectivitate și au fost continuate anchetele epidemiologice a focarelor în desfășurare:

  • În Spitalul Municipal de Urgență Roman a fost depistat un focar COVID-19, în cadrul Secției Chirurgie. În total sunt infectați 7 salariați din care 2 medici și 44 de pacienți. 
  •  În cadrul unui centru rezidențial din comuna Alexandru cel Bun a fost depistat, un focar COVID-19. În total sunt infectate 19 persoane. 
  •  În cadrul unității medico sociale Ceahlău a fost depistat, un focar COVID-19. În total sunt infectate 60 de persoane, din care 48 de beneficiari. În ultimele 14 zile, în cadrul testărilor efectuate conform metodologiei în vigoare, au fost depistate 34 de cazuri noi de infectări Sars-cov-2 în centrele de dializă din Piatra Neamț și Târgu Neamț. În prezent, 395 de persoane confirmate covid-19 sunt internate în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și 28 în Secția Covid a Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani. 

Până în prezent Direcția de Sănătate Publică Neamț a eliberat 8.692 decizii de carantinare și 4.040 decizii de izolare.

Photo by Adam Nieścioruk on Unsplash

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.